Het boek 'Rich dad poor dad' 

Een klassiek boek wat mij enorm heeft geholpen bij het veranderen van mijn mindset over geld verdienen. Het boek heeft me tot het inzicht gebracht dat ik niet afhankelijk wil zijn van werken in loondienst voor mijn inkomen. En dat heeft me zo’n gevoel van vrijheid gegeven. Opeens begreep ik dat er zo veel kansen zijn om geld voor je te laten werken in plaats van altijd zo hard mogelijk te werken voor je geld. 

In 2021 ben ik daarom ook begonnen met ondernemen. Een jarenlange wens ging in vervulling. Maar het betekent ook dat ik serieus na moet denken hoe ik een pensioen ga opbouwen voor ‘later’. Want hoe vroeger je begint, hoe meer je op kunt bouwen. Tenminste, dat heb ik me altijd laten vertellen. 

Het leek me dus een goed idee om meer met mijn geld te doen dan sparen. Met geld kun je immers geld maken. Maar dat beleggen, hoe doe je dat eigenlijk? Ik had geen idee! 


Het boek 'Blondjes beleggen beter'

Het boek ‘blondjes beleggen beter’ van Janneke Willemse had ik al een paar keer voorbij zien komen. En het leek me wel een laagdrempelige manier om meer te leren over beleggen. Voor je idee: ik wist niet eens waar AEX nou eigenlijk voor stond. Misschien lees je dit en denk je ‘ik ook niet’. Mooi, want dan heb ik een paar goede tips voor je. 

Ben je al wat verder? Ook dan kunnen deze tips interessant voor je zijn. Want ik houd het boek nog steeds als naslagwerk en ook de podcasts die ik benoem in dit artikel luister ik nog wekelijks. 

Ik kocht het boek en begon meteen met lezen. Dat ging heel makkelijk, het boek is namelijk echt geschreven voor de beginner. In hele begrijpelijke taal en toch verdiepend. Ik zie dit boek als de echte basis. Het is voor mij geen boek geweest wat me enorm inspireert. Het is vooral een must-read om begrippen te kennen en te snappen waar je moet beginnen. Het heeft mij zelfvertrouwen gegeven om een beleggingsrekening te openen! 

In dit artikel lees je 5 learnings die ik uit het boek ‘blondjes beleggen beter’ heb gehaald. 


hier alt

Jong beleggen de podcast

Een ander medium waar ik heel veel heb geleerd over beleggen is de podcast ‘Jong Beleggen, de podcast’. In deze podcast bespreken Pim en Milou alles wat met beleggen te maken heeft vanaf het hele begin ‘Waarom beleggen?’. Enorm leerzaam en fijn om naar te luisteren. Het is namelijk heel laagdrempelig. Host Milou heeft helemaal geen verstand van beleggen en stelt daarom vragen die je als starter hebt. Pim weet hier op een simpele manier antwoord op te geven. Zo begrijp je meer over hoe beleggen werkt, waardoor je een strategie voor jezelf kunt gaan maken en je het zelfvertrouwen krijgt om te starten. Tenminste, dat is wat het voor mij gedaan heeft. Wanneer je al wat meer over beleggen weet, kun je ook gewoon de afleveringen opzoeken die wat later zijn opgenomen en wat meer verdiepend zijn. 

Website van de jonge belegger 

De jonge belegger volg ik op Instagram en ik ga af en toe naar zijn website om zijn blogs te lezen. De eigenaar van de website is zelf ook nog vrij jong en nog aan het ontwikkelen op het gebied van beleggen. Dit vind ik een mooie combinatie met de meer ervaren beleggers van Beurs Talk. Ik ben van mening dat deze combinatie me de meeste kennis oplevert, omdat onderwerpen worden bekeken vanuit jarenlange ervaring en vanuit nieuwe kennis. Hierdoor voorkom ik dat ik slechts één kant van de medaille bekijk en ik over alle onderwerpen rondom beleggen kan leren. 

Een beleggingsrekening openen

Ik heb een rekening geopend bij DEGIRO, omdat ik hun voorwaarden het best vond. Je kunt online ook toetsen welke broker het best bij jou past. Maar tot nu toe bevalt DEGIRO mij erg goed. Het is vrij eenvoudig om hier een rekening te openen. Je moet wel een toelatingstoets doen, om je kennis over beleggen te toetsen. Dat klinkt heftiger dan het is, ook ik heb die toets gehaald toen ik eigenlijk nog helemaal niet zo veel wist over beleggen. Het boek ‘blondjes beleggen beter’ heeft me daar absoluut doorheen gesleept! 

Wil je zelf ook een beleggingsrekening openen? Dan is nu een mooi moment! Tot en met 1 september 2021 krijg je namelijk €50,- tegoed als je een rekening opent bij DEGIRO. En in het geval van beleggen geldt: liever vandaag dan morgen starten! 

hier alt